sadsad x
asdasd
Cat6 Kablo Nasıl Bağlanır ?

Cat6 Kablo Nasıl Bağlanır ?

17 Temmuz 2023

Cat6 Kablo Nasıl Bağlanır ?

  1. Gerekli Malzemeleri Hazırlayın:

(Ürünlere yazıların üstüne tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

  1. Kabloyu Kesin:

    İstediğiniz metrajda kablonusu kestikten sonra Cat6 kablonun bir ucunu kesin. Kesimi düzgün ve düz bir çizgi oluşturacak şekilde yapmaya özen gösterin. Bu, daha sonra konektöre yerleştirme işlemini kolaylaştıracaktır.

  2. Kabloyu Düzeltin:

    Kablo düzeltici veya stripper kullanarak kabloyu düzeltin. Dış yalıtkanı dikkatlice soyarak iç telleri ortaya çıkarın. İç telleri birbirinden ayırın ve düzgün bir düzende tutun. İç teller genellikle beyaz, turuncu, beyaz-yeşil, mavi, beyaz-mavi, yeşil, beyaz-kahverengi ve kahverengi renklerinde bulunur ve bu renkler bu sıralama da konnektöre bağlanır. Soldan sağa doğru bir şekilde sıralanır.

  3. RJ45 Konektörünü Hazırlayın:

    Her iki uç için birer adet RJ45 konektörü kullanacaksınız. Konektörün içindeki pimlere telleri doğru sırayla yerleştirmek için fazla tel kısmını kesin. Doğru sırayı takip etmek için bir kablo şeması kullanmanız faydalı olabilir. Cat6 kablosu, T568A veya T568B standardına göre bağlanabilir. Her iki standardın da kabul edilen bağlantı düzenleri mevcuttur.

  4. Kabloyu RJ45 Konektörüne Yerleştirin:

    İç telleri RJ45 konektörünün pimlerine uygun sırayla yerleştirin. Her bir telin doğru pime gittiğinden emin olun. Genellikle T568B standardı tercih edilir ve bu durumda kabloyu aşağıdaki şekilde yerleştirmelisiniz:

  • Sol taraftan sağa doğru: Beyaz-turuncu, turuncu, beyaz-yeşil, mavi, beyaz-mavi, yeşil, beyaz-kahverengi, kahverengi.

cat6 kablo

  1. Konektörü Sıkın:

    RJ45 konektörünü sıkın. Bunun için bir küçük tornavida veya uygun bir sıkma aracı kullanabilirsiniz. Konektörün sıkıldığında kablonun kaymadığını ve tellerin pimlerin içinde tam olarak oturduğunu kontrol edin. Bu, güvenli ve sağlam bir bağlantı sağlamak için önemlidir.

  2. Diğer Ucu Bağlayın:

    Diğer ucu için aynı adımları tekrarlayın. Bu şekilde hem kabloyu doğru şekilde kesip düzeltmiş olur hem de diğer ucu da bağlanmış olur.

Sonuç olarak Cat6 kablosu, hızlı ve güvenilir bir ağ bağlantısı sağlamak için ideal bir seçenektir. Bu yazıda, Cat6 kablosunu renklere göre nasıl bağlayacağınızı adım adım anlattık. Doğru bağlantıyı sağlamak için adımları dikkatlice takip etmek önemlidir. Artık evinizde veya ofisinizde hızlı ve güvenilir bir ağ bağlantısına sahip olabilirsiniz!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.